Saturday, March 10, 2012

Contoh Resume yang simple dan kreatif

Seringkali kita tengok resume dari member2 kita yang amat biasa dengan menggunakan microsoft word jer. Pernahkan korang terpikir untuk ubah resume korang supaya lebih cantik.Kadang-kadang isi kandungan saja xcukup untuk tarik perhatian orang untuk melihat resume anda.jom kita tengok contoh2 resume.

Sumber

Cantikkan? Mesti korang rasa macam nak ada resume macam ni jer kan cuma korang xdapat nak buat sebab xtau cara kan?Saya boleh tolong korang buatkan resume korang dengan kreativiti yang korang nak, dengan syarat saya hanya pilih 5 orang yang pertama yang follow blog saya ni dan follow facebook conteng2kreatif dan 5orang ni mesti yang terbanyak komen kat blog saya. Lepas tu korang bleh mintak resume macam mana yang korang nak,dan saya akan tolong buatkan tanpa apa2 bayaran.macam mana? mahu sahut cabaran ni?

11 Comments
Comments

11 comments:

  1. saya suka yang mattew Villaovos...bagaimna cara buatnya,,,mohon sharenya,,,saya sangat tertarik,,,thnks before....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang no.2 tu kan? dia buat menggunakan adobe photoshop....klu kamu nak saya boleh tolong buatkan..

      Delete
  2. Boleh kah?? Wah this is so special..thnks so much.. Tp bagaimana cara'a anda buat kan untuk saya?

    ReplyDelete
  3. yer laa...kamu emailkan soft copy resume kamu, dalam word ker....janji saya boleh copy paste kedalam photoshop jer...ni email saya: conteng2kreatif@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Tapi apakah berbayar seperti yang ada tulis diatas?? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xder laaa...sy tolong sementara xder design yg nak dibuat nihh..

      Delete
  5. So... this is free?? Hehehe oke i will send my resume. .:) kalau boleh saya minta tolong buat kan seperti yang di picture number 2 dan number 10. .saya sangat suka dg resume'a..saya suka semua'a..tapi saya tidak mungkin minta semua..hehehe saya berterimakasih sekali jika anda mau membantu dan share dg saya.. :)

    sebelum'a salam kenal dari saya. .saya dede dari indonesia

    ReplyDelete
  6. boleh tanya tak yang no. 3 tu buat pakai MS Word saja kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnyer yg no.3 tu dibuat mggunakan photoshop,rupa seolah mggunakan ms word jer kan......

      Delete
  7. memang gempak !! please buatkan my resume macam no 10 and no 15 . boleh tak ??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...